ГоловнаЕкономікаБізнес

"Тольяттіазот" подав в арбітраж позов до "Укрхімтрансаміаку" на $11,5 млн

Російська компанія вважає, що Україна порушила зобов'язання щодо транзиту аміаку.

"Тольяттіазот" подав в арбітраж позов до "Укрхімтрансаміаку" на $11,5 млн
Фото: nvdaily.ru

Найбільший виробник аміаку в Росії ВАТ "Тольяттіазот" звернувся в Міжнародний комерційний арбітраж при Торгово-промисловій палаті України з позовом про стягнення з держпідприємства "Укрхімтрансаміак" $11,5 млн.

Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу російського підприємства.

"Тольяттіазот" вважає, що "Укрхімтрансаміак" порушив договірні зобов'язання стосовно транзиту аміаку, припинивши його в односторонньому порядку. Рішення про звернення до суду було прийнято після відмови керівництва "Укрхімтрансаміаку" задовольнити претензію "Тольяттіазот", надіслану 13 січня 2017 року, і шляхом переговорів урегулювати ситуацію", - йдеться в повідомленні.

На думку "Тольяттіазот", запропонована українською стороною додаткова угода передбачає необґрунтоване збільшення вартості транспортування, російська сторона відмовляється підписувати її. "Якщо "Укрхімтрансаміак" невідкладно не почне виконувати свої договірні зобов'язання за контрактом, збитки продовжать рости і, відповідно, "Тольяттіазот" буде домагатися їх стягнення, в тому числі в міжнародних інстанціях", - резюмує генеральний директор "Тольяттіазот" В'ячеслав Суслов.

Як повідомляли з посиланням на міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва, "Укрхімтрансаміак", оператор аміакопроводу "Тольятті-Одеса", зможе відновити прокачування після підписання нової угоди з російською стороною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram