ГоловнаЕкономікаДержава

"Економічна правда" опублікувала нові вимоги МВФ до України

Фонд вимагає земельну реформу, пенсійну реформу й антикорупційні суди.

Видання "Економічна правда" опублікувало нові вимоги Міжнародного валютного фонду до України, які необхідно виконати для отримання наступних траншів.

Фото: epravda.com.ua

У першу чергу, до кінця січня 2017 року, Кабінет Міністрів повинен прийняти рішення про монетизацію субсидій, а Фонд гарантування вкладів - замовити аудит роботи ПриватБанку в останні півроку до націоналізації.

До кінця березня 2017 року Верховна Рада повинна затвердити пенсійну реформу з підвищенням пенсійного віку: для чоловіків - на чотири місяці щороку, починаючи з липня 2017-го; для жінок - на шість місяців щороку, починаючи з 2021 року; у 2027 році пенсійний вік і для чоловіків, і для жінок повинен досягти 63 років. Також передбачено підвищення робочого стажу до 25 років з січня 2017 року з введенням мінімального страхового стажу на рівні 16 років. Страховий стаж потрібно підвищувати на 12 місяців щороку і до 2036 року він повинен становити 35 років.

До кінця березня 2017 року Верховна Рада також повинна ухвалити законопроект про ринок сільськогосподарської землі і скасувати чинний мораторій на її продаж, а також прописати в законодавстві створення антикорупційних судів.

До кінця червня 2017 року в Україні повинна з'явитися база одержувачів соціальної допомоги, також до цього терміну потрібно вибрати ще одного аудитора для оцінки виконання колишніми акціонерами ПриватБанку умов реструктуризації.

Нагадаємо, що попередня редакція меморандуму України і МВФ була опублікована у вересні 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram