ГоловнаЕкономікаДержава

Розмір річного прибутку Нацбанку буде відомий у квітні 2017 року

Уряд очікує, що НБУ перерахує 45 млрд гривень прибутку в держбюджет.

Розмір річного прибутку Нацбанку буде відомий у квітні 2017 року
Фото: Julia Berezovska/ Press office NBU

Точну суму прибутку Нацбанку за 2016 рік назвуть у квітні 2017 року після завершення міжнародного аудиту фінансової звітності центробанку. Про це в інтерв'ю LB.ua сказав Дмитро Сологуб, заступник голови НБУ.

Прибуток НБУ повинні переказати в держбюджет, і уряд під час складання бюджету на 2017 рік уже заклав туди 45 млрд гривень надходжень від Нацбанку. Водночас у самому НБУ цю суму назвали надмірною. У звіті про фінансову стабільність, опублікованому НБУ 13 грудня, було сказано, що "за здійсненими в листопаді оцінками, цього року прибуток НБУ може становити близько 35,5 млрд грн, які повинні поповнити бюджет 2017 року року". Тобто розрив між очікуваннями уряду і Нацбанку поки що становить 9,5 млрд гривень.

Однак цей розрив може скоротитися, каже Дмитро Сологуб.

"Буде сформовано прибуток - будуть перераховані гроші. Останній прогноз прибутку, який НБУ офіційно комунікував Мінфіну, становив 35 млрд гривень, але ситуація змінюється, курси валют змінюються, ціна на золото змінюється... Занадто багато невідомих. Остаточна сума стане зрозумілою тільки після завершення міжнародного аудиту фінансової звітності НБУ, яка буде опублікована у квітні", - сказав заступник голови Нацбанку.

Торік Нацбанк перерахував до бюджету 38,16 млрд гривень прибутку за 2015 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram