ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укртатнафта" почала приймати азербайджанську нафту

Завод готується перейти на виробництво бензину класу Євро-5.

"Укртатнафта" почала приймати азербайджанську нафту

На Кременчуцький нафтопереробний завод (ПАТ "Укртатнафта") наприкінці грудня надійшла перша партія нафти марки Azeri Light обсягом 80 тис. тонн.

Про це повідомляють на сайті "Укртатнафти".

"Загалом планують, що загальний обсяг таких поставок на ПАТ "Укртатнафта" в 2017 році сягне 1,3 млн тонн", - ідеться в повідомленні.

За даними агентства "Інтерфакс-Україна", першу партію Azeri Light прийняла перевалка в Одесі, транспортування сировини до НПЗ здійснюється залізницею. Після заміщення нафти марки Urals на Azeri Light у нафтопроводі "Одеса-Кременчук" сировину постачатимуть на завод за допомогою трубопроводу "Укртранснафти".

Постачальником нафти є азербайджанська держкомпанія Socar.

"З жовтня минулого року Socar уже здійснює поставки іранського газового конденсату на "Укртатнафту". У 2016 році завдяки реалізації спільного проекту диверсифікації поставок енергоресурсів "Укртатнафта" уже збільшила переробку на 11%, а в планах компанії - збільшити переробку більш ніж на 41%", - відзначають у прес-службі підприємства.

За даними Кременчуцького НПЗ, завдяки поставкам на підприємство низькосірчистої сировини і застосування нових технологій "Укртатнафта" планує повністю перейти на виробництво палива якості Євро-5.

Нагадаємо, НАК "Нафтогаз України" належить 43,05% акцій "Укртатнафти", ще по 28% контролюють структури групи "Приват" і бізнесмена Олександра Ярославського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram