ГоловнаЕкономікаБізнес

Одеський припортовий завод зупинився

Керівник підприємства звільнився.

Одеський припортовий завод зупинився
Фото: opz.odessa.net

Одеський припортовий завод повідомив, що зупиняє виробництво і цехи.

"У зв'язку з високою ціною природного газу, що його постачає НАК "Нафтогаз України", яка не кореспондується з цінами на світовому ринку на продукцію заводу, беручи до уваги неможливість подальшого постачання природного газу у 2017 році з боку НАК "Нафтогаз України" до погашення наявного боргу, прийнято рішення про тимчасове зупинення виробництв і цехів заводу", - повідомляють на сайті ОПЗ.

Зараз завод за погодженням із Фондом державного майна веде пошук компаній, зацікавлених в оренді його цілісного комплексу на тривалий період.

Тим часом багаторічний голова правління ОПЗ Валерій Горбатко звільнився зі своєї посади, повідомило підприємство в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Наглядова рада заводу прийняла відставку Горбатка 28 грудня. Той послався на проблеми зі здоров'ям.

Горбатко керував ОПЗ із квітня 2004 року.

Нагадаємо, Одеський припортовий завод на 20 грудня заборгував "Нафтогазу" 1 млрд гривень за поставлений газ. До кінця року ця сума становитиме 1,5 млрд гривень. Щоб підприємство змогло виплатити борг "Нафтогазу", Кабінет Міністрів вирішив зупинити завод і здати його в оренду.

ОПЗ має найбільше у СНД виробництво аміаку і просто велике виробництво карбаміду, а також унікальний - єдиний у країні - термінал перевалки аміаку на морські судна. Крім того, одеський завод є кінцевою ланкою аміакопроводу Тольятті-Горлівка-Одеса.

ФДМ, в управління якого передано ОПЗ, намагався продати його влітку, але охочих купити завод не знайшлося. Ситуація повторилася в грудні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram