ГоловнаЕкономікаДержава

Переселенців-пенсіонерів зобов'язали що три місяці проходити ідентифікацію

Кабмін підготував нову систему контролю за соцвиплатами переселенців.

Переселенців-пенсіонерів зобов'язали що три місяці проходити ідентифікацію
Фото: ukrafoto.com

Кабінет Міністрів запровадив необхідність фізичної ідентифікації вимушених переселенців-пенсіонерів в Ощадбанку до отримання ними платіжної картки що три місяці.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на постанову уряду №1028 від 28 грудня.

Зазначають, що фізична ідентифікація клієнта з-поміж вимушених переселенців, яким відкрито поточний рахунок в Ощадбанку, до отримання ним в установленому порядку платіжної картки, яка одночасно є пенсійним посвідченням, здійснюється що три місяці з дня відкриття рахунку.

Відновлення або припинення пенсійних виплат переселенцям здійснюється Ощадбанком за рішенням управлінь Пенсійного фонду в районах, містах, а також об'єднаних відділеннях управлінь, які здійснюють виплату пенсій.

Нагадаємо, на окупованих територіях Донецької та Луганської областей не виплачують українських пенсій і соцвиплат. Щоб їх отримати, жителям необхідно виїхати на контрольовану України територію і постійно там проживати. На практиці ж частина жителів "ДНР" і "ЛНР" лише реєструються в Україні, але жити повертаються назад. До січня 2016 року переселенці зобов'язані були раз на півроку продовжувати відповідну довідку. Після скасування цього зобов'язання СБУ і Мінсоцполітики вирішили перевірити, чи законно біженці отримують соцвиплати, і припинили нараховувати гроші 450 тисячам осіб. Згодом виплати відновили 80 тисячам переселенців, які довели, що отримують їх законно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram