ГоловнаЕкономікаБізнес

Російський "Тольяттіазот" зупинив транзит аміаку територією України

Компанія вимагає від України відшкодування за переплати.

Російський "Тольяттіазот" зупинив транзит аміаку територією України

ВАТ "Тольяттіазот" (найбільший виробник аміаку в Росії) зупинив транзит продукції територією України.

"ТоАЗ повідомляє, що з 23 грудня 2016 року повністю зупинено транзит продукції підприємства територією України. На звернення ВАТ "Тольяттіазот" в УДП "Укрхімтрансаміак" про збільшення до кінця 2016 року квоти на обсяг прокачування було отримано відмову", - сказано в повідомленні компанії.

Також наголошується, що наприкінці листопада Вищий адміністративний суд України задовольнив касаційну скаргу ТоАЗа щодо спору з Мінекономрозвитку України. Своїм рішенням ВАСУ скасував надбавку в розмірі понад 8 доларів за транзит тонни аміаку територією України, яка діяла щодо продукції ВАТ "Тольяттіазот" більш ніж рік.

"У цей час ВАТ "Тольяттіазот" веде переговори про порядок відшкодування сум, переплачених ВАТ "Тольяттіазот" унаслідок неправомірно встановленої УГП "Укрхімтрансаміак" надбавки", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, продукція "Тольяттіазот" постачається на експорт аміакопроводом "Тольятті-Одеса" протяжністю 2417 км. Українська ділянка належить компанії "Укрхімтрансаміак" і проходить через сім областей.

У 2015 році "Тольяттіазот" відновив будівництво комплексу з перевалки аміаку і карбаміду в порту Тамань (Краснодарський край РФ). До 2020 року обидві черги терміналу повинні бути введені в експлуатацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram