ГоловнаЕкономікаБізнес

Міжнародна група компаній Redmond заявляє про рейдерське захоплення ТОВ "Редмонд-Україна"

Міжнародна група компаній Redmond заявляє про рейдерське захоплення ТОВ "Редмонд-Україна"
Фото: multicooker.pl

Виробник побутової техніки Redmond заявляє про рейдерське захоплення бізнесу їхнього українського партнера і генерального дистриб'ютора на території країни - ТОВ "Редмонд-Україна". Про це йдеться в офіційному прес-релізі міжнародної групи, передають "Українські новини".

За інформацією європейського підрозділу Redmond, навколокримінальні структури змусили засновника і багаторічного власника компанії-дистриб'ютора передати бізнес в управління представникам цих структур. "Протягом кількох тижнів після цього ТОВ "Редмонд-Україна", зареєстроване в Шевченківському районі Києва, стало швидко накопичувати заборгованість перед контрагентами, тоді як обігові кошти і майно активно виводяться в невідомому напрямку, розкрадаються товарні та складські залишки, персонал масово звільняють", - йдеться в релізі.

У компанії повідомили, що тільки протягом останнього місяця в ТОВ "Редмонд-Україна" вже двічі змінився топ-менеджмент. При цьому співробітникам другий місяць затримують зарплату. Відзначено факти шантажу персоналу середньої ланки погрозами невиплат у разі звільнення, а також погрозами особистої безпеки за відмову виконувати розпорядження нового керівництва, пов'язані з недокументованими фінансовими операціями.

За оцінками європейського підрозділу, загальна сума збитків компанії-дистриб'ютора, що перебуває на межі банкрутства, вже може становити понад 500 млн гривень (трохи менше за $20 млн).

"Виведення активів з ТОВ "Редмонд-Україна" стало можливим за допомогою запуску класичної рейдерської схеми - термінового створення "компаній-клонів" і укладення фіктивних договорів на переведення активів ТОВ "Редмонд-Україна" в ці компанії. Один із таких клонів - ТОВ "Редмонд ЮА" (реєстр. номер - 41030225), зареєстрований 12 грудня в житловому будинку на бульварі Лесі Українки №21, квартира 201 і не має до міжнародної групи компаній Redmond жодного стосунку", - заявляють у компанії.

За словами керівництва компанії, виведення коштів з рахунків українського партнера Redmond вже призвело до зриву поставок побутової техніки в низку всеукраїнських мереж електроніки. У зв'язку із цим Redmond закликає партнерів і контрагентів ТОВ "Редмонд-Україна" зупинити всі транзакції стосовно юридичної особи, яка опинилася під контролем рейдерів, і створеної ними "підставної фірми "ТОВ "Редмонд ЮА", і не укладати з цими структурами або іншими подібними нових договорів .

Не виключено, що ще до кінця 2016 року стосовно ТОВ "Редмонд-Україна" може бути запущена процедура банкрутства. За словами пані Бертран, бренд докладає всіх можливих зусиль для якнайшвидшого відновлення операційної діяльності на території країни.

"Для Redmond цей скандал є підставою для перегляду і корекції умов контрактів на території колишнього СРСР. Бренд насамперед повинен забезпечити надійність поставок для торгових партнерів і належний рівень сервісу споживачам," - каже пані Бертран. "Ми повинні зробити все можливе для захисту репутації бренда в країні, прав споживачів і зобов'язань із постачання марки перед торговими партнерами".

Пані Бертран додає, що ситуацію цілком можна було б урегулювати за умови більш пильної уваги до подій з боку правоохоронних органів Шевченківського району Києва.

За словами представника бренда Redmond, ситуація показала, що від захоплення не застрахований ніхто, навіть великі і авторитетні міжнародні компанії.

Redmond відомий як міжнародний розробник і виробник побутової техніки зі штаб-квартирою в Нью Йорку, США, координуючим офісом у Швейцарії і мережею центрів розробки програмного забезпечення і системної автоматизації дистанційного керування технікою (інженерні центри в країнах Євросоюзу та СНД, Сінгапурі). Продукція Redmond поширюється авторизованими дистриб'юторами бренда, що працюють на основі офіційних договорів з брендодержателем. Продукцію Redmond можна придбати в більш ніж 30 країнах світу, включаючи країни ЄС, Північної і Південної Америки, Азії, Близького Сходу і колишнього СРСР.

З 2013 р. ТОВ "Редмонд-Україна" мало ексклюзивні права на імпорт продукції Redmond і її збут на території України. Від імені бренда Redmond ця компанія здійснювала весь маркетинг і повне сервісне обслуговування проданої техніки. За даними GFK, з 2013 р. Redmond незмінно займає 1-ше місце з продажів мультиварок в Україні. Власником ТОВ "Редмонд-Україна" був Анатолій Агеєнко (у минулому відомий в Україні військовий хірург).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram