ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна почне будівництво газопроводу в Генічеськ 2017 року

Зараз триває розробка проектно-кошторисної документації.

Україна почне будівництво газопроводу в Генічеськ 2017 року
Владимир Кистион
Фото: 24tv.ua

Україна почне будівництво газопроводу від Нової Асканії до Генічеська в Херсонській області в 2017 році.

Про це під час ранкового засідання Верховної Ради в п'ятницю сказав віце-прем'єр Володимир Кістіон.

"Упродовж 2016 року відпрацьовано кілька напрямків влаштування додаткового введення на Генічеськ. Прийнято остаточне рішення з облаштування та виконання робіт щодо додаткового введення з міста Нова Асканія до Генічеська на шляху з приєднанням двох населених пунктів", - розповів він депутатам.

Зараз триває розробка проектно-кошторисної документації. "Орієнтовно вона буде готова на кінець березня, і ми орієнтуємося, що з травня почнеться реальне виконання робіт. Орієнтовна вартість за підрахунками на облаштування цього газопроводу становить 220-240 млн гривень, але остаточна вартість буде встановлена проектно-кошторисною документацією", - сказав Кістіон.

Нагадаємо, російська влада два роки поспіль заявляє, що Генічеськ просить її забезпечити постачання газу з півострова Крим. Остання така заява була зроблена в листопаді 2016 року. Влада Херсонської області та Генічеська спростували поставку російського газу з території Криму і заявили, що механічна засувка з боку Генічеського району на газопроводі закрита.

В "Укртрансгазі" заявили, що добове споживання газу Генічеськом становить 31,2 тис. куб. м, а місцевий видобуток на Арабатській стрілці продукує 33,6 тис. кубометрів блакитного палива.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram