ГоловнаЕкономікаДержава

Євродепутат Брок назвав націоналізацію ПриватБанку "реформаторським рішенням"

Ельмар Брок провів зустріч із Петром Порошенком.

Євродепутат Брок назвав націоналізацію ПриватБанку "реформаторським рішенням"
Фото: yes-ukraine.org

Голова комітету Європейського парламенту з закордонних справ Ельмар Брок вважає реформаторським рішення про націоналізацію ПриватБанку.

Про це він заявив на зустрічі з Петром Порошенком, повідомляє сайт президента.

"Брок відзначив реформаторські зусилля України, зокрема затвердження державного бюджету на 2017 рік, зміцнення банківської системи і сміливість рішення про націоналізацію ПриватБанку, а також реалізацію антикорупційної політики, в тому числі впровадження системи електронного декларування, розвитку антикорупційної інституційної архітектури та судової реформи", - йдеться в повідомленні.

"Саме ці кроки зміцнюють правову безпеку України, яка є критично важливою для залучення іноземних інвестицій та економічного підйому держави", - додав Брок.

Сторони також обговорили останні події на Донбасі й засудили збройні провокації російської сторони, спрямовані на загострення ситуації на лінії зіткнення.

Порошенко подякував Європейському Союзу за підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, а також привітав рішення Ради ЄС продовжити економічні та секторальні санкції проти РФ.

Співрозмовники також домовилися скоординувати зусилля для прискорення вирішення процедурних питань в інститутах ЄС для введення безвізового режиму для громадян України.

Нагадаємо, раніше Брок розповів про "міжінституційні битви" в Європарламенті з приводу безвізу для України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram