ГоловнаЕкономікаБізнес

Проти колишнього керівництва ХТЗ розпочато чергове кримінальне провадження

Екс-керівництво ПАТ "Харківський тракторний завод" завдало збитків підприємству на 44 млн грн.

Проти колишнього керівництва ХТЗ розпочато чергове кримінальне провадження
Выставка техники перед зданием ХТЗ
Фото: sq.com.ua

16 грудня в Єдиний реєстр досудових розслідувань (ЄРДР) були внесені дані про кримінальне провадження №42016221050000123. Мова йде про злочини, скоєні колишнім керівництвом ПАТ "Харківський тракторний завод" у період з лютого 2015 року по лютий 2016 року. Нагадаємо, що в зазначений час підприємство очолював Владислав Губін.

"Колишнє керівництво ПАТ "Харківський тракторний завод ім. Орджонікідзе" в період з лютого 2015 року по лютий 2016 року уклали договори без наміру створення правових наслідків, внаслідок чого створили безпідставні грошові зобов'язання ПАТ ХТЗ перед третіми особами та видавали розпорядження на оплату за цими договорами товарів і послуг, які фактично підприємству не надавалися, чим заподіяли шкоду ПАТ ХТЗ на суму 44 076 130, 61 грн", - повідомляють Українські новини.

Як відомо, в судах протягом досить тривалого періоду слухаються справи щодо притягнення колишнього керівництва ХТЗ до відповідальності за доведення підприємства до жалюгідного стану.

Одна з останніх таких справ - про заподіяння шкоди у $0,5 млн - слухалася в серпні в Господарському суді Харківської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram