ГоловнаЕкономікаБізнес

Запорізький авіаперевізник перейшов у власність компанії з ОАЕ

Авіакомпанією "Константа" володів Костянтин Григоришин. 

Запорізький авіаперевізник перейшов у власність компанії з ОАЕ
Фото: http://avia.pro/

Компанія AP Holdings Limited, зареєстрована в Об'єднаних Арабських Еміратах  (ОАЕ), придбала контроль над ПрАТ "Авіакомпанія" Константа "(Запоріжжя).

Згідно з повідомленням у системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР), компанія сконцентрувала 9,336 млн простих іменних акцій, що становить 99,81% акцій "Константи", передає  Інтерфакс-Україна.

Кіпрська Energy Standard Projects Limited, яка раніше володіла аналогічною часткою, і яка є галузевою "дочкою" групи "Енергетичний стандарт", бізнесмена Костянтина Григоришина, вийшла зі складу акціонерів авіаперевізника.

Авіакомпанія "Константа", згідно з реєстром цивільних повітряних суден, має в парку один пасажирський літак для місцевих авіаліній Як-40, 1977 року випуску.

2015 року авіакомпанія отримала 4 млн грн чистого прибутку і 5,4 млн грн чистого збитку. В її річному звіті за 2015 рік значилося, що в компанії працює 28 чоловік.

Компанія розробила програму, що передбачає збільшення чартерних повітряних перевезень без обмеження регіону польоту, нарощування обсягів техобслуговування літаків інших авіакомпаній, передачу в оренду повітряних суден, приміщень і майна, надання послуг з льотної експлуатації повітряних суден третім особам.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram