ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ ухвалив рішення про ліквідацію "Артем-Банку"

Банк віднесений до категорії неплатоспроможних 15 листопада.

НБУ ухвалив рішення про ліквідацію "Артем-Банку"
Фото: flickr/НБУ

Національний банк України вирішив відкликати банківську ліцензію та ліквідувати АТ "Артем-Банк", інформує прес-центр НБУ.

"Національний банк України за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб вирішив від 15 грудня 2016 року №492-рш про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію Публічного акціонерного товариства "Артем-Банк", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що "Артем-Банк" віднесений до категорії неплатоспроможних ще 15 листопада 2016 року, відповідно до вимог статті 76 Закону України "Про банки і банківську діяльність".

"94% усіх вкладників АТ "Артем-Банк" отримають свої вклади у повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму у 200 тис. грн", - йдеться в повідомленні.

Кінцевими власниками АТ "Артем-Банк" є ТОВ "Парадигма" (Україна) - 91,53% (кінцевим бенефіціаром якого є Борис Лемпер, громадянин Ізраїлю), Олександр Качура - 7,08%, ДАХК "Артем" - 0,83%. Раніше повідомлялося, що НБУ закрив одеський Інвестбанк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram