ГоловнаЕкономікаБізнес

АМКУ допускає можливість стягнення штрафу з "Газпрому" за кордоном

Україна не претендує на транзитний газ.

АМКУ допускає можливість стягнення штрафу з "Газпрому" за кордоном
Фото: EPA/UPG

Антимонопольний комітет не відкидає, що йому доведеться вдатися до варіанта стягнення штрафу з "Газпрому", який разом із пенею становить 172 млрд гривень, за кордоном.

"Якщо Апеляційний суд залишить рішення Господарського суду міста Києва без змін, і "Газпром" не заплатить суму штрафу і пені добровільно, комітет буде звертатися із заявою про примусове виконання в Державну виконавчу службу, яка здійснює примусове виконання судових рішень на території України. Також комітет розглядає і інші можливі варіанти, включаючи примусове виконання свого рішення за кордоном", - ідеться в повідомленні АМКУ.

При цьому комітет наголошує, що не претендує на газ, який Росія постачає магістральними трубопроводами через територію України європейським споживачам.

Нагадаємо, 5 грудня Господарський суд Києва за позовом АМКУ прийняв рішення про примусове стягнення з російської компанії "Газпром" майже 172 млрд гривень. Сума складається з 85,966 млрд гривень штрафу за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту природного газу через українську газотранспортну систему, а також 85,966 млрд гривень пені за прострочення сплати штрафу (термін виконання рішення АМКУ закінчився ще 4 травня 2016 року).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram