ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ погіршив прогноз для золотовалютних резервів

"На кінець минулого року в нас були резерви 13,3 млрд доларів, а на кінець цього будуть 15,5 млрд".

НБУ погіршив прогноз для золотовалютних резервів
Фото: flickr НБУ

Національний банк більше не розраховує на четвертий транш Міжнародного валютного фонду в цьому році, тому прогноз міжнародних резервів на 2016 рік погіршено з 17,5 млрд доларів до 15,5 млрд.

Про це повідомила голова НБУ Валерія Гонтарева на конференції "Вектор 17. Переломний момент економічних реформ, як утриматися на правильному шляху", яка пройшла в середу в Києві.

"На кінець минулого року в нас були резерви 13,3 млрд доларів, а на кінець цього будуть 15,5 млрд", - сказала вона. Зараз резерви на рівні 15,271 млрд доларів.

Гонтарева додала, що наступного року Україні необхідно повернути 1 млрд доларів за боргами перед МВФ і 1,5 млрд відсотків за іншими позиками. Також вона прогнозує дефіцит поточного рахунку платіжного балансу в розмірі 2,9 млрд доларів. У зв'язку з цим продовження співпраці з МВФ, на думку Гонтаревої, необхідне для досягнення фінансової стабільності.

Нагадаємо, МВФ не виділив Україні четвертий транш, як планував, оскільки досі не прийнято державний бюджет на 2017 рік. Гонтарева сподівається, що кошти надійдуть у січні-лютому 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram