ГоловнаЕкономікаБізнес

Міністр АПК розповів про банду "льошиків" в "Укрспирті"

"Тітушковод" Чеботарьов з Росії організовує мітинги біля Кабміну.

Міністр АПК розповів про банду "льошиків" в "Укрспирті"
Фото: 24tv.ua

Міністр аграрної політики Тарас Кутовий під час засідання Кабінету Міністрів заявив, що за "чорним" ринком спирту в Україні стоїть Олексій Чеботарьов, який у період Євромайдану займався організацією "тітушок".

За його словами, зараз Чеботарьов займається організацією проплачених акцій біля Кабінету Міністрів.

"За останні чотири місяці кількість працюючих заводів "Укрспирту" було збільшено з 12 до 20. Разом із тим заводи, на яких випускали контрафактний спирт, зупинили. Обсяг "білого" спирту збільшився з 320 тисяч дал до 1 мільйона - прогноз на цей місяць. У грошах це додатково 250 млн гривень, які перейшли з чорного ринку на білий", - пояснив він причину цих мітингів.

"За цим стоїть такий собі пан Олексій Чеботарьов, якого розшукують правоохоронні органи, в тому числі за сюжети, пов'язані з організацією "тітушок" на Антимайдані", - сказав Кутовий.

За його словами, Чеботарьов зараз, імовірно, перебуває в Росії.

Кутовий повідомив, що в галузі групу Чеботарьова називають "льошиками".

Нагадаємо, 16 листопада Кабінет Міністрів на своєму засіданні в середу підтримав проект закону "Про демонополізацію і запровадження ринкових засад функціонування спиртової галузі". Це рішення в разі затвердження Верховної Ради дозволить приватизувати спиртову галузь.

В Україні налічується 78 спиртзаводів, з яких працює тільки мала частина. При цьому частка тіньового обігу спирту сягає 45%.

Законопроектом пропонується поділити підприємства спиртової галузі на дві групи. До першої увійдуть ті, за які покупці запропонують найвищу ціну. Нові власники цих підприємств отримають право протягом семи років виробляти харчовий спирт у межах потужності цих об'єктів.

До другої групи увійдуть підприємства, нові власники яких отримають право виготовляти винятково технічний спирт. Очікується, що більшість об'єктів другої групи після приватизації будуть перепрофільовані на виробництво біоетанолу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram