ГоловнаЕкономікаДержава

Голова "Нафтогазу": Україна не буде купувати газ у Росії

Ніяких додаткових угод до контракту між "Нафтогазом" і "Газпромом" у Брюсселі не підписали.

Голова "Нафтогазу": Україна не буде купувати газ у Росії
Андрей Коболев
Фото: yes-ukraine.org

Під час тристоронніх газових переговорів у Брюсселі сторони не підписали ніяких додаткових угод до контракту між "Нафтогазом України" і російським "Газпромом".

Про це повідомив голова української компанії Андрій Коболєв, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, домовленостей про укладення додаткової угоди до контракту досягти не вдалося.

"Сьогодні, на жаль, угоди досягти не вдалося. Сподіваємося, що це можна буде зробити в майбутньому, але сьогодні ми не змогли підписати додаткові угоди. Без них покупка російського газу відповідно до контракту між "Нафтогазом" і "Газпромом" неможлива", - сказав Коболєв.

Нагадаємо, раніше міністр енергетики Росії заявив, що Україна готова купити у "Газпрому" від 1,5 до 4 млрд кубометрів газу цієї зими.

Україна не купує газ у "Газпрому" з 25 листопада 2015 року. Напередодні Росія ініціювала тристоронні переговори, стверджуючи, що в України низькі запаси газу в ПСГ. Повідомлялося, що на переговорах мова йтиме про продаж "Нафтогазу" 1,5-4 млрд куб. м російського газу. "Нафтогаз" очікує ціну газу за контрактом з "Газпромом" на рівні $200-210.

Для відновлення постачання російського газу Україна вимагає підписання додаткової угоди, в якій були б прописані закупівля з передоплатою і пункти доставки газу, які не перебувають на неконтрольованій території Луганської та Донецької областей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram