ГоловнаЕкономікаДержава

У Брюсселі почалися тристоронні переговори про газ

Від України в них беруть участь міністр енергетики Насалик і голова правління "Нафтогазу" Коболєв.

У Брюсселі почалися тристоронні переговори про газ
Фото: Depositphotos/morozzz

У Брюсселі почалися тристоронні газові переговори між Україною, Європейською комісією і Росією.

Українську сторону на переговорах представляють міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик і голова правління НАК "Нафтогаз" Андрій Коболєв.

Від Єврокомісії в переговорах бере участь віце-президент ЄК з питань Енергетичного союзу Марош Шефчович, від Росії - міністр енергетики Олександр Новак і заступник голови правління ПАТ "Газпром" Олександр Медведєв.

Протягом переговорів, які проходять за ініціативою ЄК, заплановане обговорення питань транзиту газу з Росії по території України в держави Євросоюзу і закупівлі газу "Нафтогазом" у "Газпрому".

Нагадаємо, Росія ініціювала тристоронні переговори, стверджуючи, що в України низькі запаси газу в ПСГ. Повідомляли, що на переговорах мова йтиме про продаж "Нафтогазу" 1,5-4 млрд куб. м російського газу.

Для відновлення поставок російського газу, які припинилися рік тому, Україна вимагає підписати додаткову угоду, в якій були б прописані закупівля за передоплатою і пункти доставки газу, які не розташовані на неконтрольованій території Луганської та Донецької областей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram