ГоловнаЕкономікаБізнес

Що таке Stop Loss на ринку Форекс?

Що таке Stop Loss на ринку Форекс?

Трейдери-початківці часто задаються закономірним питанням: ставити захист чи можна обійтися без нього. Адже дуже часто, ніби «назло», котирування йдуть у бік «лося», наче притягуються магнітом. А після його досягнення назад повертаються до середнього значення або ж різко зростають. Що це — закономірність, правило, чиста випадковість чи підступи жадібного брокера?

Сучасний ринок істотно змінився за останнє десятиліття: раніше він характеризувався більш плавною поведінкою, тренди були яскраво вираженими і передбачуваними. А зараз рух став набагато динамічнішим і хаотичним, і тут немає ніяких змов або інших причин, щоб перешкодити вам. Просто розвиток країн також прискорився, економіка не стоїть на місці, вона постійно схильна до руху, причому руху не тільки вгору, але іноді і у зворотному напрямку.

Але навіть незважаючи на всю еволюцію сучасного ринку, сьогодні слід бути як ніколи уважним до виставлення Stop Loss. Адже якщо раніше волатильність ринку допускала виставляння стоп-лос у 20 пунктів, то зараз це значення можна сміливо множити на три при торгівлі на основних парах, а на крос-курсах не слід скупитися, доводиться навіть ставити 100 пунктів. Переконатися в цьому і самостійно розрахувати оптимальну позицію для стоп-лос можна, використовуючи forex simulator.

Для того, щоб ваш депозит не тільки зберігався, а й ріс у процесі торгівлі, необхідно дотримуватися 4 основних правил:

• Потенційний прибуток повинен перевищувати збитки втричі.

• Торгівлю слід вести в тренді.

• Торговельні операції здійснюються в сесійний час, для якого є відповідний інструмент.

• Money Management (1-2% від депозиту на одну угоду).

Однак де все-таки виставляти Stop Loss, щоб не зазнавати самих збитків і залишатися в торгівлі? Відповідь знайти досить просто: ставте його за рівень. Відмовтеся від швидких таймфреймів, які створюють велику кількість фонового шуму, вибирайте все, що вище від М30, ставте значущі рівні на Н4 і Д1, за якими і повинен виявитися стоп-лос. У торговій платформі Metatrader 4 фахівці з Admiral Markets створили максимально сприятливі умови для того, щоб ви могли легко і невимушено виставляти стоп-лоси і домагатися від них максимальної ефективності в торгівлі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram