ГоловнаЕкономікаБізнес

НАБУ прийшло з обшуком в "Ян Де Нул Україна"

Компанія вважає, що її намагаються усунути від тендера порту "Южний".

НАБУ прийшло з обшуком в "Ян Де Нул Україна"
Фото: mintrans.gov.ua

Співробітники Національного антикорупційного бюро прийшли з обшуком в офіс компанії "Ян Де Нул Україна". Також обшуки відбуваються за домашніми адресами і в особистих автомобілях керівництва компанії.

Про це повідомили "Українським новинам" у прес-службі компанії.

"НАБУ вилучає всю документацію, електронні носії та комп'ютерну техніку", - заявили в прес-службі.

У компанії вважають, що обшуки пов'язані зі спробою заблокувати участь компанії в тендерах на днопоглиблення на суму 2,5 млрд грн у порту "Южний". Тендери призначено на кінець грудня через систему Prozzoro.

"Керівництво компанії розцінює це як тиск на компанію в переддень тендерів із метою унеможливити участь компанії в тендерних процедурах, оскільки НАБУ вилучає оригінали всіх документів", - заявили в "Ян Де Нул Україна".

Нагадаємо, в жовтні 2016 року компанія "Ян Де Нул Україна" виграла тендер на проведення днопоглиблювальних робіт у порту "Южний". Однак результати тендера оскаржив інший учасник, після чого розгорівся конфлікт на рівні профільних міністерств.

Згодом прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив Адміністрації морських портів (АМПУ) скасувати тендер за старою процедурою і провести новий через систему електронних державних торгів ProZorro.

Компанія направила лист на ім'я прем'єра, в якому заявила, що вважає анулювання тендера на реконструкцію морського підхідного каналу та внутрішніх водних підходів до глибоководних причалів морського торгового порту "Южний" актом недружелюбності з боку українського уряду стосовно великої європейської промислової компанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram