ГоловнаЕкономікаДержава

СБУ виявила розкрадання 235 млн гривень в "Укрхімтрансаміаці"

Чи причетний до злочину колишній гендиректор, не повідомляють.

Співробітники Служби безпеки України викрили факти розкрадання колишнім керівництвом державного підприємства "Укрхімтрансаміак" майже 235 мільйонів гривень.

"Правоохоронці встановили, що один з керівників підприємства протягом 2012-2015 років перераховував гроші низці підконтрольних комерційних структур. До крадіжки причетний один з діючих чиновників "Укрхімтрансаміаку". За документами, фірми мали поставити підприємству обладнання та виконати роботи із забезпечення функціонування аміакопроводу. Під час перевірки оперативники спецслужби з'ясували, що бізнесмени не поставили обладнання і не виконали жодних робіт на державних об'єктах", - повідомляють на сайті СБУ.

Під час обшуків у Києві в офісах ДП "Укрхімтрансаміак" і за місцями проживання фігурантів справи оперативники спецслужби вилучили документацію, яка доводить причетність чиновників до розкрадання державних коштів, і велику суму грошей в іноземній валюті.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Спецслужба оприлюднила кілька фото з обшуків за місцем проживання фігуранта справи.

"Укрхімтрансаміак" - один з найбільших транспортувальників аміаку в СНД. Підприємство створено 2001 року шляхом об'єднання транзитерів аміаку.

Гендиректор "Укрхімтрансаміаку" Віктор Бондик був звільнений 15 червня 2016 року у зв'язку з порушенням законодавства і обов'язків за контрактом, а також через невиконання вимог Державної фінансової інспекції.

Віктор Бондик став гендиректором "Укрхімтрансаміаку" в лютому 2007 року. Він - молодший брат колишнього народного депутата від Партії регіонів Валерія Бондика. Сам Віктор Бондик був депутатом від Партії регіонів у Донецькій облраді.

Віктор Бондик прославився зведенням 13-метрового паркану навколо свого особняка в Бучі Київської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram