ГоловнаЕкономікаБізнес

Мільярдер Алекс Ровт і оманський шейх претендують на ОПЗ

Кількість охочих приватизувати український завод зросла до чотирьох.

Американська корпорація IBE Trade і компанія Amjad Investment з ОАЕ заявили про своє бажання приватизувати Одеський припортовий завод.

Про це йдеться в системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового рику.

IBE Trade Corp заснована 1987 року американським мільярдером українського походження Алексом Ровтом.

Алекс Ровт
Фото: theepochtimes.com
Алекс Ровт
У 2014 році компанія стверджувала, що цікавиться участю в приватизації ОПЗ. За даними Міжнародної асоціації виробників мінеральних добрив (IFA), у 2008 році IBE Trade Corp. контролювала до 13% продажів світового ринку аміаку і близько 7% аміачної селітри.

Гендиректором Amjad Investment є шейх Сухаїл Салім Бахван (Sheikh Suhail Salim Bahwan), який також є керівником великої Suhail Bahwan Group з Оману.

Шейх Сухаїл Салім Бахван
Фото: suhailbahwangroup.com
Шейх Сухаїл Салім Бахван

До складу Suhail Bahwan Group входить близько 40 компаній із країн Перської затоки, Північної Африки і Південної Азії. Suhail Bahwan Group є одним з найбільших виробників карбаміду і сірчаної кислоти у світі. До складу групи входить завод з виробництва добрив в Омані і підприємство з виробництва карбаміду в Алжирі, яке ще будують.

Нагадаємо, аукціон з продажу ОПЗ відбудеться 14 грудня.

Про намір брати участь у приватизації раніше заявили ПАТ "Укрнафтобуріння", афілійоване з Ігорем Коломойським і Віталієм Хомутинніком, і кіпрська Glenshee Holdings Limited, афілійована з групою DCH Олександра Ярославського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram