ГоловнаЕкономікаБізнес

Кабмін вибрав директорів для "Укрхімтрансаміаку" і Маріупольського порту

Підприємства очолять відповідно Павло Шебеста і Олександр Олійник.

Кабмін вибрав директорів для "Укрхімтрансаміаку" і Маріупольського порту
Фото: Максим Левин

Комітет із призначень при Кабінеті Міністрів назвав переможців конкурсу на заміщення вакантних посад директора ДП "Укрхімтрансаміак" і ДП "Маріупольський морський торговельний порт".

Про це йдеться на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

"Укрхімтрансаміак" очолить Павло Шебеста, менеджер із розвитку бізнесу в швейцарській компанії BLOCK Technical AG. У його резюме є досвід роботи в компаніях Johnson & Johnson, Zentiva International, "Сперко Україна".

Попередній гендиректор "Укрхімтрансаміаку" Віктор Бондик був звільнений 15 червня 2016 року в зв'язку з порушенням законодавства і обов'язків за контрактом, а також через невиконання вимог Державної фінансової інспекції.

"Укрхімтрансаміак" - один із найбільших транспортувальників аміаку в СНД. Підприємство створено в 2001 році шляхом об'єднання транзитерів аміаку.

Олександр Олійник, переможець конкурсу на посаду керівника Маріупольського порту, має 24 роки досвіду роботи на цьому ж підприємстві на посадах інженера, начальника декількох відділів, а також директора порту з 2013 року. У 2009-му отримав звання почесного працівника транспорту України.

Нагадаємо, також сьогодні було названо ім'я нового керівника аеропорту "Бориспіль". Ним став колишній заступник міністра транспорту Павло Рябікін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram