ГоловнаЕкономікаФінанси

Суд арештував дві офісні будівлі в центрі Києва у справі про банкрутство Фідобанку

Нерухомість визнано речовим доказом.

Суд арештував дві офісні будівлі в центрі Києва у справі про банкрутство Фідобанку
Фото: yandex.ua/maps

Суд арештував дві офісні будівлі площею 6 тис. кв. м у центрі Києва на вулиці Великій Васильківській у справі про банкрутство Фідобанку.

Про це йдеться в повідомленні прокуратури Києва.

За даними слідства, менеджмент Фідобанку 2015 року продав їх комерційній фірмі за 170 млн гривень. Угоду проводили через низку фіктивних підприємств і за рахунок коштів, які належать до активів цього ж банку. Прокуратура і Державна фіскальна служба вважають, що такі дії завдали багатомільйонних збитків клієнтам і кредиторам банку і, як наслідок, призвели до банкрутства установи.

Офісні будівлі визнано речовим доказом у кримінальному провадженні, яке розслідують за ст.218-1 (доведення банку до банкрутства) і ч.5 ст.191 (розкрадання майна) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, Фідобанк зарахували до категорії неплатоспроможних 20 травня 2016 року, після того як у результаті відтоку коштів у нього почалися проблеми з виконанням зобов'язань перед клієнтами. За два дні з установи вивели 200 млн гривень, у результаті чого 16 травня розпочалися проблеми з виконанням своїх зобов'язань перед клієнтами. Станом на 20 травня сума невиконаних зобов'язань склала понад 500 млн гривень.

Фідобанк не звертався в НБУ по рефінансування, а 17 травня повідомив про відмову потенційного інвестора від участі в докапіталізації банку.

Установа належала Олександру Адаричу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram