ГоловнаЕкономікаБізнес

У Дніпропетровській області запускають регіональну програму підтримки підприємців Новости компаний

24 листопада в Дніпропетровську пройшов перший бізнес-форум "Україна - країна підприємців".

У Дніпропетровській області запускають регіональну програму підтримки підприємців

З початку 2017 року в Дніпропетровській області діятиме регіональна програма підтримки підприємництва, яка буде стимулювати створення нових робочих місць у малому бізнесі за рахунок компенсації підприємцям частини відсотків за банківськими кредитами.

Про це заявив перший заступник голови обласної держадміністрації Олег Кужман під час першого регіонального бізнес-форуму "Україна - країна підприємців", організованого ПриватБанком. За словами Кужмана, в регіоні вже існує програма підтримки підприємництва, але вона вимагає серйозної модифікації, основним для якої стане сьогоднішній бізнес-форум.

"Основні завдання форуму - визначити механізми стимулювання кредитування малого і середнього бізнесу та розробки програм, компенсації відсоткових ставок за банківськими кредитами міською та районною владою, якщо такі кредити йдуть на створення офіційних робочих місць, - зазначив Олег Кужман. - Ми впевнені, що в найкоротші терміни програма підтримки бізнесу буде вдосконалена і вже в наступному році будуть отримані конкретні результати її дії".

24 листопада в Дніпропетровську пройшов перший бізнес-форум "Україна - країна підприємців" для молодих бізнесменів і тих, хто планує розпочати власну справу. У форумі взяли участь близько 700 представників малого та середнього бізнесу, його організатором виступили ПриватБанк за підтримки Регіональної ради підприємців та ОДА.

Дніпровський форум стартував з виступу засновників програми "Бізнес Молодість" і продовжився відкритим діалогом підприємців і влади за участю першого заступника голови обласної адміністрації Олега Кужмана та директора регіонального управління Приватбанку Володимира Мацака, який повідомив про запуск регіональної програми фінансування підприємців.

"Малий і середній бізнес може відіграти дуже велику роль в економіці нашої країни за прикладом країн Західної Європи, де приватні підприємці платять 65% податків у регіональну казну", - зазначив Володимир Мацак. - У квітні цього року ПриватБанк почав власну програму "КУБ", за допомогою якої за рахунок інвестування в проекти підприємців вже створено понад 79 тисяч нових робочих місць. Ми впевнені, що за два-три роки разом з владою регіонів зможемо створити в Україні більш ніж мільйон нових робочих місць в малому бізнесі".

За словами організаторів форуму, головною його метою було показати всім учасникам реальні можливості та перспективи для втілення бізнес-ідей, надихнути на прояв ділової ініціативи і продемонструвати практичні інструменти для створення або розвитку власної компанії. Всі учасники бізнес-форуму в Дніпрі отримали з перших рук корисні інструменти для спрощення операційної діяльності, індивідуальні консультації від фахівців з реєстрації підприємств, бухгалтерського обліку, податкової звітності, юридичного супроводу діяльності, франчайзингу, електронної комерції тощо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram