ГоловнаЕкономікаДержава

Угорщина виділила Україні 50 млн євро на розвиток прикордонної інфраструктури

Гройсман та Орбан пообіцяли до 2020 року побудувати автостраду до угорсько-українського кордону.

Угорщина виділила Україні 50 млн євро на розвиток прикордонної інфраструктури
Фото: facebook.com/volodymyrgroysman

Угорщина виділила Україне 50 млн євро кредиту на розвиток прикордонної інфраструктури.

Про це повідомляють на офіційному сайті Кабінету Міністрів.

Відзначають, що голова українського уряду Володимир Гройсман, який перебуває з візитом у Будапешті, запропонував угорському прем'єру Віктору Орбану провести засідання Комісії з питань транскордонної та прикордонної співпраці.

Він також запропонував перейти до якнайшвидшої реалізації вже визначених пунктів: будівництва об'їзної дороги навколо міста Берегове та реконструкції автотраси "Берегове - Мукачеве", розширення і модернізації пункту пропуску "Берегшурань - Лужанка", будівництва пункту пропуску "Нодьходош - Велика Паладь", будівництва нового моста через річку Тису біля КП "Чоп - Захонь", а також автомобільного сполучення між українським селом Дийда й угорським Берегдароц.

Сторони домовилися доручити головам МЗС, а також керівникам прикордонних і митних відомств відпрацювати введення спільного прикордонного контролю, поліпшити роботу існуючих КПП, щоб забезпечити комфортний і швидкий перетин кордону для громадян.

Окрім того, голови урядів пообіцяли взяти на себе зобов'язання до 2020 року побудувати автостраду до угорсько-українського кордону.

Окремо Гройсман наголосив на необхідності збільшення кількості дозволів без оплати дорожніх зборів для українських перевізників на 2017 рік і закликав угорського прем'єра розглянути таку можливість.

Нагадаємо, на угорсько-українському кордоні вирішили збудувати новий пункт пропуску, який з'єднає угорський автобан М-3 і трасу "Чоп - Київ".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram