ГоловнаЕкономікаДержава

Євросоюз виділив €54 млн на підтримку реформ в Україні

Йдеться про реформи в сфері децентралізації, транспорту і технічної стандартизації.

Євросоюз виділив €54 млн на підтримку реформ в Україні
Фото: Depositphotos\julia_berezovska

Євросоюз додатково виділив 54 мільйони євро на підтримку реформ в Україні в сфері децентралізації, транспорту і технічної стандартизації.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Європейський Союз оголосив про переведення трьох траншів для підтримки реформ в сфері децентралізації, транспорту і технічної стандартизації в Україні, загальна сума яких становить €54 мільйони", - наголошується в повідомленні Представництва ЄС в Україні.

Зокрема, ЄС перевів перший транш в розмірі €23 мільйонів на впровадження програми "Бюджетна підтримка регіональної політики України", метою якого є підвищення загального рівня добробуту громадян на всій території країни. Загальні витрати на її впровадження становлять €55 мільйонів.

"Реформи з децентралізації та регіональної політики продемонстрували свої перші позитивні результати: правова структура була оновлена; фінансовий стан і автономія органів місцевого самоврядування істотно покращилися. З урахуванням досягнутих показників, котрі свідчать про прогрес у впровадженні реформ, Європейський Союз прийняв рішення про переведення траншу в національний бюджет України в розмірі €23 мільйонів", - зазначив голова Представництва ЄС в Україні посол Хьюг Мінгареллі.

Водночас, відповідно до програми підтримки у впровадженні стратегії в транспортному секторі України ЄС перевів другий (і останній) транш у розмірі €25,9 мільйона.

Як відзначають в Представництві ЄС, третій транш було надано для розвитку сектора торгівлі: згідно із зобов'язанням щодо надання Україні допомоги в зміцненні економіки ЄС перевів €5,14 мільйона до державного бюджету країни для сприяння торгівлі продукцією між двома партнерами.

"Це фактично четвертий транш в рамках програми ЄС "Підтримка взаємної торгівлі шляхом усунення технічних перешкод для торгівлі між Україною та Європейським Союзом", впровадженої в період з 2010 до 2016 року", - відзначили в Представництві ЄС.

Раніше повідомлялося, що Президент Петро Порошенко порадив Європейському Союзу вчитися в України, як реформувати державу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram