ГоловнаЕкономікаДержава

Суд відклав позов АМКУ про стягнення з "Газпрому" 172 млрд гривень

Сторонам дали час на вивчення додаткових матеріалів.

Суд відклав позов АМКУ про стягнення з "Газпрому" 172 млрд гривень
Фото: trud-ost.ru

Господарський суд Києва переніс на 5 грудня розгляд позову Антимонопольного комітету України з приводу стягнення з компанії "Газпром" (Росія) 172 млрд гривень штрафу і пені.

Про це сказала головуюча суддя Оксана Марченко.

Суд відклав розгляд позову для того, щоб сторони ознайомилися і вивчили додаткові матеріали, надані їм у понеділок, 21 листопада.

Перше засідання у цій справі відбулося 31 жовтня, тоді суд відклав його розгляд на 21 листопада.

Нагадаємо, 22 січня Антимонопольний комітет заявив про накладення штрафу на "Газпром" у розмірі майже 86 млрд гривень за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту природного газу через українську газотранспортну систему у 2009-2015 роках. Термін виконання рішення комітету минув 4 травня.

У жовтні Антимонопольний комітет України подав позов про стягнення штрафу, в якому подвоїв суму з урахуванням пені за прострочення сплати.

Це рекордний штраф в історії Антимонопольного комітету. Попередній рекорд було встановлено 2012 року, коли за антиконкурентні узгоджені дії на 419 млн гривень були оштрафовані асоціація "Меблідеревпром" і її 14 учасників. Втім, штрафи комітету практично ніколи не виплачуються в повному обсязі. Більшість рішень комітету відповідачі оскаржують (і часто успішно) у судах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram