ГоловнаЕкономікаДержава

Росія підвищила тариф на імпортні залізничні перевезення вантажів з України

Зроблено черговий крок для скорочення торгівлі з Україною.

Росія підвищила тариф на імпортні залізничні перевезення вантажів з України
Фото: modelldepo.ru

Російська залізниця рішенням свого правління ввела надбавку 13,4% до тарифу на імпортні перевезення вантажів з України.

Як повідомляє ТАСС, це стосується перевезень вантажів через сухопутні прикордонні переходи Московської і Південно-Східної залізниць (вони межують із Чернігівською, Сумською і Харківською областями) призначенням на станції Московсько-Курського, Московсько-Рязанського і Московсько-Смоленського регіонів Московської залізниці та Московського регіону Жовтневої залізниці.

Судячи з повідомлення, надбавка не стосується перевезення вантажів через прикордонні переходи Північно-Кавказької залізниці, яка межує з територією, контрольованою бойовиками "ДНР" і "ЛНР".

РЗ з початку 2013 року має право оперативно вводити надбавку або надавати знижку до базових тарифів, якщо в результаті цих дій економічний ефект для перевізника буде збільшуватися. Термін дії експортних надбавок закінчується в січні 2017 року.

Нагадаємо, на початку січня 2016 року Росія заборонила прямі транзитні перевезення вантажів з України в Казахстан, а на початку липня 2016 року - і в Киргизстан. Збитки України через проблеми з транзитом товарів територією Росії в 2016 році становлять 400 млн доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram