ГоловнаЕкономікаБізнес

"Антонов" і російська "Волга-Дніпро" закривають спільну авіакомпанію

У парку Ruslan International - 17 літаків Ан-124 "Руслан".

"Антонов" і російська "Волга-Дніпро" закривають спільну авіакомпанію
Фото: vpozitive.biz

Російська група "Волга-Дніпро" і українські "Авіалінії Антонова" закривають спільну вантажну авіакомпанію Ruslan International.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на повідомлення "Волга-Дніпро".

Закриття СП заплановане на 31 грудня 2016 року.

Ruslan International заснували на паритетних засадах 2006 року, воно здійснювало великогабаритні перевезення на літаках типу Ан-124 "Руслан". Усього в парку Ruslan International 17 літаків, у тому числі 10 внесла російська компанія, 7 - українська.

10-річну співпрацю з "Авіалініями Антонова" "Волга-Дніпро" оцінює як взаємовигідну, випливає з повідомлення компанії. Сторони мають намір продовжити її, але тільки в рамках підтримки льотної придатності літаків Ан-124-100.

Нагадаємо, у вересні Мінпромторг Росії оголосив про відмову від послуг ДП "Антонов" для техобслуговування літаків Ан-124 "Руслан".

Літаків "Руслан" не збирають з 2004 року. При цьому попит на них у світі, за деякими оцінками, може сягати 260 машин. Наприкінці 2013 року Україна і Росія підписали договір про держпідтримку відновлення серійного виробництва літаків Ан-124 з двигуном Д-18Т і його модифікаціями.

Однак збройна агресія Росії проти України поставила хрест на цих планах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram