ГоловнаЕкономікаДержава

НКРЕКУ спростила правила підключення підприємств до електромереж

Кабмін сподівається на поліпшення місця України в рейтингу Doing Business.

НКРЕКУ спростила правила підключення підприємств до електромереж
Фото: arkoplast.com

Міністерство юстиції 17 листопада зареєструвало постанову Національної комісії з питань державного регулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), що спрощує правила підключення до електричних мереж установок потужністю від 160 до 5000 кВт.

Про це повідомила прес-служба уряду.

Очікується, що прийняття цього рішення дозволить Україні піднятися на 13 сходинок у рейтингу сприятливості ділового середовища Doing Business, який щорічно складають Світовий банк і Міжнародна фінансова корпорація, і, відповідно, сприятиме покращенню інвестиційної привабливості країни.

"Учора НКРЕКУ застосувала зміни до методики розрахунку плати за приєднання до електромереж за стандартами підключення. Це плюс 13 у рейтингу легкості ведення бізнесу. Але найголовніше - це якісна, ефективна процедура прискорення ведення бізнесу, звичайно, за умови коректної імплементації з боку обленерго, які повинні знизити термін підключення з нинішніх понад 260 днів до 45. Тепер повинні пильно стежити за їхньою роботою", - прокоментував це рішення віце-прем'єр Степан Кубів під час засідання уряду.

Нагадаємо, що в рейтингу Doing Business за 2016 рік Україна займає 80 місце.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram