ГоловнаЕкономікаБізнес

У Львові відкрили трамвай на Сихів

Це перша трамвайна лінія, побудована в місті за останні 30 років.

У четвер, 17 листопада, у Львові відкрили нову трамвайну лінію, яка з'єднала центр міста з мікрорайоном Сихів. Інтервал руху на маршруті №8 "Площа Соборна - кінотеатр імені Довженка" становитиме 5-6 хвилин. На маршруті курсуватимуть 10 трамваїв, у тому числі нові "Електрони".

Це перша трамвайна лінія, побудована в місті за останні 30 років. Очікується, що нею будуть користуватися 48 тисяч жителів міста.

"Цей проект сприятиме підвищенню надійності та ефективності екологічного міського електротранспорту, а також інтенсивності його використання, що призведе до значного скорочення викидів від автотранспорту. Додаткове грантове фінансування було надано Євросоюзом", - наголошено в повідомленні Європейського банку реконструкції та розвитку, який виступив інвестором проекту. ЄБРР надав кредит у розмірі 6 млн євро, а Федеральне міністерство екології Німеччини - паралельний інвестиційний грант на суму 5 млн євро.

Комунальне підприємство "Львівавтодор" також запровадить сучасну автоматизовану систему оплати проїзду (АСОП), яка передбачає закупівлю, встановлення й експлуатацію необхідного апаратного та програмного забезпечення, а також електронних карток. ЄБРР надає кредит у розмірі 10 млн євро на створення цієї системи.

Під час будівництва нової трамвайної лінії ЄБРР також виявлено і вирішено проблемні питання, пов'язані з необхідністю реконструкції каналізаційного колектора під проспектом Червоної Калини і моста на вулиці Хуторівка, які створювали значні "вузькі місця".

Для усунення цих проблем банк надав додатковий кредит у розмірі 6 млн євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram