ГоловнаЕкономікаДержава

В Україні проведуть масштабний облік лісових ресурсів

Останній раз частково подібну процедуру проводили в 2011 році.

В Україні проведуть масштабний облік лісових ресурсів
Фото: ua-reporter.com

В Україні проведуть масштабний облік лісових ресурсів, який допоможуть організувати європейські партнери.

Про це повідомила тимчасово виконуюча обов'язки голови Державного агентства лісових ресурсів Христина Юшкевич в Facebook.

Співпрацю в рамках проекту обговорили під час зустрічі з директором Комітету східно-європейських економічних відносин Міхаелем Хармсом і представником австрійського агентства з охорони навколишнього середовища Мікаелем Суттером.

Відзначається, що в Україні планується здійснити повноцінний державний облік лісів і ведення державного лісового кадастру. Останній раз частково подібну процедуру проводили в 2011 році. Але облік всіх лісових ресурсів країни був ще в 1996 році.

"Тому Держлісагентству надзвичайно важко ефективно організовувати охорону та захист лісів, раціональне використання лісового фонду України, відтворення лісів, здійснювати систематичний контроль за якісними і кількісними змінами лісів", - пояснила Юшкевич.

Як повідомлялося, в 2015 році в Україні незаконно вирубали 24 тис. куб.

У липні 2015 року набув чинності закон, яким вводиться 10-річний мораторій на експорт лісо- та пиломатеріалів у необробленому вигляді. Однак це не зупинило масову вирубку лісів.

У травні Кабмін заборонив санітарну вирубку лісу і звільнив голову Держлісагентства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram