ГоловнаЕкономікаБізнес

У порту "Южний" заперечують офшорне коріння компанії "Ян де Нул Україна"

Керівник порту підкреслив, що адміністрація не втручається в політичну складову конфлікту.

У порту "Южний" заперечують офшорне коріння компанії "Ян де Нул Україна"
Фото: mintrans.gov.ua

Начальник адміністрації морського торгового порту "Южний" Максим Широков спростував інформацію Сергія Лещенка про офшорне коріння компанії "Ян де Нул Україна", яка хоче провести днопоглиблення акваторії.

Відповідаючи на запитання журналіста про претензії до проведення тендера з боку народного депутата України Сергія Лещенка, керівник порту підкреслив, що адміністрація гавані принципово не втручається в політичну складову конфлікту.

"Ми виробничники, і нас передусім у тендерній процедурі хвилює якісне проведення робіт і його результати у вигляді поліпшених характеристик акваторії, дотримання безпеки мореплавства", - цитує Широкова агентство "Українські новини".

Окрім того, Максим Широков спростував інформацію Сергія Лещенка про офшорне коріння компанії - учасника тендера "Ян де Нул Україна" і докладно описав формулу, за якою визначався кінцевий бал учасників торгів.

Під час проведення закупівлі адміністрація порту робила все для того, щоб уникнути ризиків втрати коштів державного підприємства, сказав керівник порту. "Умови торгів були неодноразово перевірені СБУ, профільним міністерством, Держаудитслужбою. У своєму листі керівництво Держаудитслужби однозначно заявляє про невідповідність вимогам законодавства пропозицій компаній ТОВ "Техморгідробуд-Миколаїв" і ДП "Ван Оорд Україна" компанії "Ван Оорд Дреджінг енд Марін Контракторс Б.В." і, відповідно, тендерної документації ТОВ "Ян де Нул Україна" і АТ "Будівельний і технічний флот", - сказав він.

21 вересня після акцепту пропозиції компанії "Ян де Нул" компанії "Будівельний і технічний флот" і ДП "Ван Оорд Україна" звернулися зі скаргами в Антимонопольний комітет України. У результаті АМКУ зупинив процедуру торгів, зазначив Максим Широков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram