ГоловнаЕкономікаБізнес

Поліція порушила справу проти керівника "Укрспирту" Дрожжина

У топ-менеджера державного підприємства виник конфлікт із профспілкою.

Поліція порушила справу проти керівника "Укрспирту" Дрожжина
Одно из предприятий "Укрспирта"
Фото: 112.ua

Національна поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 170 Кримінального кодексу України проти тимчасового виконувача обов'язків директора ДП "Укрспирт" Олега Дрожжина. Справа стосується умисного перешкоджання законній діяльності професійних спілок, пишуть "Українські новини".

Кримінальне провадження №12016100100014010 порушено на підставі заяви профспілки ДП "Укрспирт". У заяві сказано, що Олег Дрожжин й деякі інші особи апарату, грубо порушуючи закон, зірвали засідання об'єднаного профспілкового комітету ДП "Укрспирт" 27 жовтня 2016 року.

У заяві профспілок до Національної поліції сказано, що постановою президії профспілкового комітету ДП "Укрспирт" від 9 вересня 2016 року було ухвалено рішення про проведення 27 жовтня 2016 року чергового засідання комітету. Профспілка розіслала запрошення, і станом на 26 жовтня більшість членів комітету підтвердили свою участь.

Однак Дрожжин й інші особи апарату ДП "Укрспирт" заборонили головам профспілок спиртзаводів, які є одночасно їхніми підлеглими, брати участь у засіданні профспілкового комітету.

Ба більше, Дрожжин скерував на адресу керівників спиртзаводів вимогу терміново перенести засідання об'єднаного профспілкового комітету. У цій самій вимозі Дрожжин зазначив, що питання відрядження для участі в профспілковому комітеті буде вирішуватися додатково.

Також заявники мають підозру, що для зриву засідання профспілкового комітету посадові особи ДП "Укрспирт" залучили посадових осіб ДП "Спецагро", в розпорядженні яких перебуває зал, де мало проходити профспілкове засідання. Члени профспілок, прибувши 27 жовтня на місце проведення засідання, не були допущені в зал.

На час проведення розслідування Дрожжина повинні відсторонити від виконання обов'язків у ДП "Укрспирт", вважають у профспілці.

Видання зазначає, що скандали в ДП "Укрспирт" тривають з моменту призначення Дрожжина тимчасово виконуючим директора в липні 2016 року. Профспілки виступили проти масових звільнень і закриття заводів, розпочатих Дрожжиним. Обурення колективів викликала і кадрова політика - призначення на керівні посади ДП "Укрспирт" одіозних люстрованих міліціонерів Януковича. Діяльність керівництва ДП "Укрспирт" супроводжують резонансні скандали, пов'язані із затриманнями контрафактного спирту. Зокрема останній такий випадок стався в Луцьку 25 жовтня 2016 року, коли на виїзді з Луцького спиртзаводу СБУ затримала вантажівку з 18 тоннами контрафактного спирту.

Профспілки вже звернулися до прем'єр-міністра Гройсмана з проханням втрутитися у справи "Укрспирту" і запобігти системній кризі в галузі. Основні вимоги профспілок - припинити незаконні звільнення в ДП "Укрспирт" і надати трудовим колективам право участі в приватизації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram