ГоловнаЕкономікаБізнес

У Києві пройшла міжнародна конференція Європейської ротогравюрної асоціації

Після офіційної частини учасники конференції відвідали "Укрпластик".

У Києві пройшла міжнародна конференція Європейської ротогравюрної асоціації

У Києві 3-4 листопада відбулася міжнародна конференція ERA (Європейська ротогравюрна асоціація), в якій узяли участь понад 100 власників підприємств із Німеччини, Італії, Франції, Іспанії, України, Польщі, Швейцарії, Чехії, Японії та Британії, члени уряду України й експерти ринку. Про це повідомив 112 канал.

"Обговоривши інновації і розробки в професійній сфері, учасники форуму основну увагу зосередили на інвестиційних перспективах українського ринку. Обсяг ринку глибокого друку в Європі становить близько 25 млрд дол., і Україна може стати важливою частиною цього ринку. Однак європейським компаніям необхідні зрозумілі та стабільні умови для довгострокових інвестиційних проектів зі створення нових виробничих потужностей", - ідеться в повідомленні.

Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України - торговий представник України Наталія Микольська розповіла про конкретні кроки з реформування українського законодавства і створення комфортних європейських умов для бізнесу. "Ми очікуємо заявок про інвестиції в Україну від міжнародних партнерів, які відкладали старт своїх проектів до початку дії зони вільної торгівлі між Києвом і Брюсселем, а також розширення вже наявних проектів", - зауважила Микольська.

За словами Ірини Мірошник, члена правління ERA, президента ВАТ "Укрпластик", важливо імплементувати європейський досвід і способи ведення бізнесу. "Більш ніж 15 років ми ведемо професійний діалог із провідними друкарями європейських країн і розвиваємо новітні технології на наших підприємствах. Стратегічно важливо, щоб в українську економіку прийшли європейський досвід і спосіб ведення бізнесу", - зазначила Мірошник.

Після офіційної частини учасники конференції відвідали "Укрпластик". Генеральний секретар ERA Джеймс Сівер наголосив на важливості цього візиту: "Українська столиця і "Укрпластик" приймали учасників конференції ERA в 2005 році, після того, як Помаранчева революція відкрила колишню радянську республіку для демократії і тісної співпраці з Європою. Сьогодні ми знову тут - після того, як український народ підштовхнув Угоду про асоціацію України і ЄС, і ми хочемо створювати тут робочі місця. З умовою чесних і прозорих правил гри і гарантій держави щодо відсутності корупції".

Як повідомляють у прес-службі, в рамках конференції також відбувся візит членів правління ERA в Національну інвестиційну раду. За словами секретаря Ради Бориса Ложкіна, європейські компанії бачать українські реформи, обговорюють перспективи перенесення виробничих потужностей і готові говорити про конкретні кроки, які допоможуть запустити виробничі лінії глибокого друку в Україні. "Західному бізнесу потрібні зрозумілі та стабільні правила гри в Україні. Це і є комфортні умови для інвестування. Створення дружньої екосистеми для іноземних інвесторів - ключове завдання, над яким працює Національна інвестиційна рада", - прокоментував підсумки зустрічі Борис Ложкін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram