ГоловнаЕкономікаБізнес

АМП пообіцяла забезпечити безпрецедентний рівень відкритості конкурсу на днопоглиблення порту "Южний"

Новий конкурс буде проведено в системі Prozorro.

АМП пообіцяла забезпечити безпрецедентний рівень відкритості конкурсу на днопоглиблення порту "Южний"
Фото: mintrans.gov.ua

Адміністрація морського порту "Южний" вітає рішення Антимонопольного комітету України про проведення повторного тендеру на днопоглиблювальні роботи в порту "Южний".

"По-перше, новий конкурс буде проведено в системі Prozorro, яка зарекомендувала себе, а для досягнення максимальної прозорості повторного тендеру ми запрошуємо до моніторингу фахівців галузі, представників профільного міністерства, Кабінету Міністрів України, експертів з команди Prozorro, профільні громадські організації. Таким чином ми забезпечимо безпрецедентний рівень публічності для подібних спеціалізованих торгів, в тому числі оприлюднимо всю тендерну документацію, а за "чистотою процесу" стежитимуть і учасники торгів, і представники громадськості та депутатського корпусу", - прокоментував умови проведення нового тендера начальник адміністрації порту "Южний" Максим Широков. Керівник порту додав, що ринок днопоглиблювальних робіт вкрай вузький, і сьогодні всі учасники цього бізнесу - і в Україні, і у світі - уважно стежать за роботами, які проводить АМПУ і, зокрема, порт "Южний".

Повторний конкурс за проектом днопоглиблення в порту буде оголошено найближчим часом.

Нагадаємо, постійна Адміністративна колегія АМКУ з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері закупівель прийняла рішення про скасування процедури закупівлі на проведення днопоглиблювальних робіт у порту "Южний" на своєму засіданні 3 листопада 2016 року.

Зазначимо, що під час засідання представники Антимонопольного комітету не знайшли порушень, на які вказували компанії АТ "Будівельний і технічний флот" і ДП "Ван Оорд Україна" Компанії "Ван Оорд Дреджинг енд Марін Контракторс Б.В.".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram