ГоловнаЕкономікаФінанси

ICU: НКЦПФР незаконно розголошувала конфіденційну інформацію

Група буде захищати свою ділову репутацію.

ICU: НКЦПФР незаконно розголошувала конфіденційну інформацію

Група ICU констатує факт незаконного розголошення конфіденційної інформації Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР), а саме даних, які стосуються змісту, характеру, учасників та результатів торгів облігаціями внутрішньої державної позики.

Про це повідомляє прес-служба компанії, посилаючись на матеріали судового засідання.

"Так, під час судових засідань було озвучено вимогу до НКЦПФР надати запити народного депутата України Олексія Мушака, а також відповіді, які він отримав від Комісії. На вимогу Київського апеляційного адміністративного суду 11.10.2016 р. НКЦПФР були надані всі матеріали, які і стали підтвердженням того, що посадові особи Комісії в своїй діяльності порушили норми чинного законодавства", - йдеться в заяві.

Зокрема йдеться про статтю 19 Конституції України, статтю 21 Закону України "Про інформацію" та статтю 7 Закону України "Про доступ до публічної інформації".

"Група ICU має підстави стверджувати, що посадові особи НКЦПФР усвідомлювали, що їхні дії виходять за межі їх повноважень, і тому до останнього моменту відмовлялися показати відповіді на депутатське звернення, в яких містилася конфіденційна інформація. Так, проігнорувавши норми Закону України "Про доступ до публічної інформації", Комісія не надала в п'ятиденний термін матеріали, що запитувала група ICU в порядку звернення про надання публічної інформації, що стосується вищезгаданих запитів і відповідей на них. Більш того, Комісія відмовилася надати ці матеріали і в суді першої інстанції, надавши їх лише на вимогу апеляційного суду", - заявили в групі ICU

В апараті Верховної Ради підтвердили, що оприлюднені народним депутатом України Олексієм Мушаком дані могли бути надані в порядку "Звернення" з посиланням на статті 16 і 17 Закону "Про статус народного депутата". При цьому у Верховній Раді заявили, що Апарат не отримував і не реєстрував ніяких запитів народного депутата Олексія Мушака до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

"Варто зазначити, що у відповідях Комісії народному депутату України Олексію Мушаку інформація про операції з ОВДП ТОВ "Інвестиційний Капітал Україна" має маніпулятивний характер на підставі вільного трактування конфіденційних даних без розуміння економічної суті операцій", - йдеться в заяві.

Групою ICU будуть зроблені відповідні дії, спрямовані на захист її ділової репутації.

Скандал виник після публікації в ЗМІ розслідування, в якому йдеться про те, що голова НКЦПФР Тимур Хромаєв передає в ЗМІ і народним депутатам конфіденційну інформацію комісії в своїх інтересах. Велика частина листування чиновників регулятора, яка потрапила в розпорядження видання "Известия", стосується надання інформації для ЗМІ з торгівлі ОВДП. Одним з фігурантів скандалу є нардеп Мушак. Нібито на його запит регулятор розкрив конфіденційну інформацію з окремих угод, укладених на ВАТ "Фондова біржа "Перспектива", її учасникам і результати торгів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram