ГоловнаЕкономікаБізнес

Податкова прийшла з обшуком до інтернет-провайдера "Ланет"

Компанія поки що не знає, як це позначиться на якості послуг.

Податкова прийшла з обшуком до інтернет-провайдера "Ланет"
Фото: lanet.ua

Співробітники Державної фіскальної служби в середу заблокували офіс великого київського інтернет-провайдера "Ланет".

"Співробітники податкової заблокували наш київський офіс, заважають роботі співробітників і проводять дії незрозумілого характеру. Маючи певні документи, вони не озвучують конкретної мети. Тільки минулого тижня відбулося судове засідання «Ланет vs податкова». Суд переніс подальший розгляд на лютий 2017 року. В контексті цього ситуація з обшуком має доволі дивний характер і вимагає широкого висвітлення, оскільки ставить під сумнів функціонування ключових підрозділів компанії", - йдеться в заяві компанії.

Профільне видання AIN повідомляє, що обшукували офіси компаній "Ланет Нетворк" і "Ромсат" за адресами: вул. Василя Стуса, 35/37 і просп. Перемоги, 89-а.

Адвокат групи компаній "Ланет" Сергій Дешунін розповів, що обшук проводять за рішенням суду, пов'язаного з кримінальним розслідуванням справи за фактом податкової перевірки підприємства рік тому.

За його словами, співробітники ДФС вилучають усі сервери, незважаючи на те, що в рішенні суду є дозвіл на вилучення техніки декількох конкретних компаній.

У компанії поки не можуть передбачити, як обшук вплине на надання послуг провайдера в Києві та регіонах. "Ми непокоїмося з цього приводу, але поки не можемо стверджувати, наскільки серйозно виїмка серверів вплине на якість послуг", - сказав Дешунін.

Нагадаємо, в серпні силовики помилково приходили з обшуком в IT-компанію KM Core.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram