ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрзалізниця" хоче реформувати воєнізовану охорону в UZ Security

Показники роботи ВОХР визнані недостатніми.

"Укрзалізниця" хоче реформувати воєнізовану охорону в UZ Security
Фото: comments.ua

Компанія "Укрзалізниця" має намір реформувати головне управління воєнізованої охорони в нову структуру під брендом UZ Security ("УЗ Охорона").

Як повідомляють на сайті Міністерства інфраструктури України, 2 листопада це питання обговорювали на нараді за участю представників міністерства та "Укрзалізниці".

У першому півріччі 2016 року в УЗ було розкрито тільки 19% випадків розкрадання вантажів і майна, тому керівництво компанії розробило нову концепцію роботи та функціонування своєї воєнізованої охорони.

Реформування передбачає оновлення кадрового складу і залучення професіоналів, відзначають у МІУ. Набирати співробітників воєнізованої охорони в УЗ почнуть за новими вимогами: основними критеріями стануть належна фізична і психологічна підготовка.

В УЗ підрахували, що реформування воєнізованої охорони компанії створить перспективи отримання прибутку від надання послуг з охорони та підвищить показники розкриття випадків розкрадань на 50-70% порівняно з минулим роком. Це станеться за рахунок використання можливостей груп швидкого реагування, впровадження сучасних засобів охорони, і завдяки створенню належних умов режиму праці та відпочинку працівників воєнізованої охорони.

Відзначають також, що в майбутньому до охорони окремих важливих інфраструктурних об'єктів буде залучено працівників поліції, Національної гвардії і Державної спецслужби транспорту.

Нагадаємо, УЗ також має намір найближчим часом створити міжнародну марку UZ Cargo International для вантажоперевезень.

ПАТ "Укрзалізниця" об'єднує шість регіональних залізниць і близько 140 інших структурних підприємств. В управлінні "Укрзалізниці" є 21,6 тис. км залізничних колій, близько 4 тис. локомотивів і 123 тис. вагонів. На частку УЗ припадає близько 60% обсягу вантажних і 38% пасажирських перевезень в Україні. Товарні перевезення металу та руди становили 58% від обсягу вантажоперевезень у 2014 році, будівельні матеріали - 15%, зерно - 8%. "Укрзалізниця" є одним із найбільших роботодавців в Україні, на підприємстві працюють понад 300 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram