ГоловнаЕкономікаБізнес

Поліція запідозрила фірму "Укроборонпрому" у відмиванні 80 млн гривень

"Спецтехноекспорт" перерахував гроші на рахунки фіктивної компанії.

Поліція запідозрила фірму "Укроборонпрому" у відмиванні 80 млн гривень
Фото: ukroboronprom.com.ua

Компанія "Спецтехноекспорт", яка входить в "Укроборонпром" у 2015-2016 роках перерахувала 80 млн гривень за нібито поставлене обладнання фірмі "Спецпроммеханізація", яку поліція вважає фіктивною. Про це пише "РБК-Україна" з посиланням на постанову Печерського районного суду Києва.

У матеріалах суду йдеться, що допитана як свідок керівник фірми не знала про використання банківського рахунку підприємства і заявила, що господарською діяльністю не займалася. За її словами, вона стала керівником фірми за плату, а засновники "Спецтехноекспорт" не мали печатки та участі в діяльності фірми не брали. Крім того, кожен із них був засновником іще 50 і 90 фірм.

Слідство встановило, що декілька людей надавали послуги з незаконної конвертації безготівкових коштів у готівку та брали участь у розкраданні коштів держпідприємств. Для цього вони створили фіктивні фірми, зареєстровані на номінальних засновників. Госпрозрахункове зовнішньоторговельне підприємство "Спецтехноекспорт" входить у концерн "Укроборонпром".

Правоохоронці зараз проводять кілька розслідувань щодо інших угод підприємств концерну.

Нагадаємо, до складу "Укроборонпрому" входить понад 120 підприємств військово-промислового комплексу, в тому числі авіакорпорція "Антонов".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram