ГоловнаЕкономікаФінанси

Директор відділення банку "Київська Русь" вкрав 14 млн гривень

У банку підробляли документи про видачу готівки клієнтам.

Директор відділення банку "Київська Русь" вкрав 14 млн гривень
Фото: 112.ua

Прокуратура повідомила про підозру екс-директору Київського центрального відділення банку "Київська Русь" у привласненні 14 млн гривень.

Директор відділення разом із завідувачем каси і начальником відділу підробляли документи на видачу готівки з карткових рахунків 421 клієнта. Протягом грудня 2014-го - травня 2015 років їм вдалося заволодіти коштами банку на загальну суму понад 14 млн гривень, повідомляє прокуратура Києва.

Екс-директорові відділення банку повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 ч. 2 ст. 366 КК України (службове підроблення та привласнення грошей в особливо великих розмірах).

Нагадаємо, начальникові відділення та завідувачу каси, з якими змовився начальник відділення, підозру було висунуто в вересні. Тоді в повідомленні прокуратури фігурувала сума 1 млн гривень вкрадених коштів.

19 березня 2015 року НБУ визнав неплатоспроможним банк "Київська Русь" і ввів у нього тимчасову адміністрацію. Відразу ж після цього основний акціонер і голова правління банку "Київська Русь" Віктор Братко незаконно вивів активи на 44 млн доларів. Зараз його оголошено в міжнародний розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram