ГоловнаЕкономікаДержава

Екс-директора "Укрзалізничпостач" відправили під домашній арешт

Чиновнику загрожує позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з конфіскацією.

Екс-директора "Укрзалізничпостач" відправили під домашній арешт
Фото: telegraf.com.ua

Солом'янський районний суд Києва відправив під домашній арешт колишнього директора Державного підприємства "Укрзалізничпостач", затриманого за підозрою в розтраті більш ніж 20 млн гривень.

Про це повідомляють на сайті Національного антикорупційного бюро.

"27 жовтня Солом'янський районний суд Києва обрав запобіжний захід для екс-директора ДП "Укрзалізничпостач"(зараз філіал ПАТ "Укрзалізниця") у вигляді домашнього арешту. Також суд зобов'язав його носити електронний браслет", - ідеться в повідомленні.

За версією слідства, колишного керівника держпідприємства підозрюють в організації в 2015 році закупівлі метизної продукції за завищеними цінами і попередньою змовою з постачальником, у результаті чого держпідприємству було завдано збитків на суму понад 20 млн грн.

"У разі визнання судом провини, йому загрожує позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з конфіскацією майна і позбавленням права займати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років", - наголошено в повідомленні.

Триває досудове розслідування. Ім'я чиновника не називають.

Нагадаємо, колишній керівник ДП "Укрзалізничпостач" Олександр Лозинський спростував інформацію, що НАБУ затримало саме його.

Раніше Солом'янський райсуд Києва заарештував колишнього заступника директора "Укрзалізничпостач" Романа Кравчука і призначив заставу в розмірі 2,86 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram