ГоловнаЕкономікаДержава

Влада запустить смс-оповіщення українців про дії в реєстрі нерухомості

Захід покликаний ускладнити рейдерське захоплення квартир.

Влада запустить смс-оповіщення українців про дії в реєстрі нерухомості

Кабінет Міністрів на засіданні в середу підтримав ініціативу Мін'юсту про запуск системи інформування українців про будь-які реєстраційні дії, які вчиняються з їхньою нерухомістю. Також власників сповіщатимуть, хто з користувачів реєстру цікавився їхнім майном.

"Нещодавно Верховна Рада ухвалила розроблений Міністерством юстиції антирейдерський закон, покликаний встановити жорсткі механізми боротьби з рейдерством. Серед новацій законопроекту запуск системи смс-інформування про будь-які зміни, які відбуваються в реєстрі. Сьогодні ми виносимо на розгляд уряду акт, який передбачає імплементацію цієї ініціативи", - зазначив міністр юстиції Павло Петренко, представляючи проект постанови, повідомляють на сайті Кабміну.

За його словами, крім інформації про реєстраційні дії, користувачі завдяки системі смс-інформування зможуть у режимі реального часу дізнаватися про те, хто цікавився їхньою власністю.

За словами голови Мін'юсту, щоб скористатися новою послугою, потрібно зробити три кроки. Перший із них полягає в отриманні реєстраційного номера об'єкту нерухомості. Він зазначений в реєстраційних документах та безпосередньо в реєстрі. Другий крок - відкрити кабінет власника майна на сайті реєстру і там поставити майно на відповідний контроль. Третій крок - вказати номер телефону, куди будуть приходити повідомлення.

"Цей сервіс буде дуже зручним для наших власників нерухомого майна, адже їм не доведеться ходити до реєстратора і витрачати час, щоб отримати інформацію", - додав міністр юстиції.

Поки антирейдерський закон не набув чинності, система смс-повідомлень буде працювати у форматі пілотного проекту в тестовому режимі.

Нагадаємо, антирейдерський закон про захист прав власності Верховна Рада прийняла 6 жовтня. Зараз документ чекає на підпис президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram