ГоловнаЕкономікаДержава

Сінгапур втратив статус найсприятливішої країни для ведення бізнесу

Перше місце в Doing Business-2017 посіла Нова Зеландія.

Сінгапур втратив статус найсприятливішої країни для ведення бізнесу
Сингапур
Фото: EPA/UPG

Сінгапур поступився лідерством в рейтингу Doing Business, який складає Всесвітній банк. Найсприятливішою для ведення бізнесу країною визнана Нова Зеландія. Сінгапур, який посідав першу сходинку останні роки, став другим.

Далі в списку 2017 року йде Данія на третьому місці, слідом - Гонконг, Південна Корея, Норвегія, Великобританія, США, Швеція та Македонія.

Світовий банк зазначає, що найбільшого прогресу за останній рік досягли Бруней Даруссалам, Казахстан, Кенія, Білорусь, Індонезія, Сербія, Грузія, Пакистан, Об'єднані Арабські Емірати і Бахрейн. Україна піднялася на три позиції та займає 80 місце. Серед успіхів України вказані поліпшення захисту прав міноритаріїв, а також запровадження можливості платити судовий збір в електронному форматі.

Doing Business розрахований на підставі 11 критеріїв. До них належать: "Створення підприємств", "Отримання дозволів на будівництво", "Підключення до системи електропостачання", "Реєстрація власності", "Отримання кредитів", "Захист міноритарних інвесторів", "Оподаткування", "Міжнародна торгівля", "Забезпечення виконання контрактів", "Дозвіл неплатоспроможності". Крім того, нинішня доповідь також вимірює "Регулювання ринку праці", але цей показник не входить у рейтинг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram