ГоловнаЕкономікаФінанси

Журналіст: Фонд гарантування вкладів повинен якнайшвидше перейти на ProZorro

"На одні майданчики йдуть одні лоти, на інші - інші. Навіть якщо там немає корупції, підозри існують".

Журналіст: Фонд гарантування вкладів повинен якнайшвидше перейти на ProZorro
Руслан Черный
Фото: Макс Требухов

Що швидше Фонд гарантування вкладів почне продавати всі активи неплатоспроможних банків через систему ProZorro, то швидше його перестануть звинувачувати в корупції.

Про це під час круглого столу в Інституті Горшеніна сказав Руслан Чорний, шеф-редактор профільного інформаційного агентства "ФінКлуб".

"На сьогодні, якщо говорити про фінансовий ринок загалом, який з органів є найкорупованішим? Я відповідаю періодично: це Фонд гарантування вкладів. Продовжують розподілятися лоти за доволі незрозумілим для учасників торгів принципом. Чомусь на одні майданчики йдуть одні лоти, на інші - інші. Навіть якщо там немає корупції, підозри в учасників існують. Тому що комусь попалося гарне, комусь - погане. І що швидше Фонд гарантування зможе перейти на систему продажів ProZorro, то швидше будь-які звинувачення в корупції в бік Фонду припиняться", - сказав він.

"Точно так само, як ми наполягали, що Національний банк повинен показувати історію рефінансування - кому під які ставки і які застави рефінансує. З цього моменту підозри, що комусь дали рефінансування, комусь не дали, відпали в Національному банку. Точно так само має відбутися у Фонді гарантування вкладів", - додав журналіст.

Нагадаємо, перші аукціони в системі "ProZorro. Продажі" відбудуться через два тижні, але для повного переходу на неї Фонду необхідно декілька місяців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram