ГоловнаЕкономікаБізнес

Jan De Nul Group вважає ануляцію тендера на днопоглиблення в порту "Южний" недружньою

Європейська компанія написала лист Гройсману.

Jan De Nul Group вважає ануляцію тендера на днопоглиблення в порту "Южний" недружньою
ГП Морской Торговый Порт Южный
Фото: wersupply.com.ua

Один з найбільших європейських підрядників компанія Jan De Nul Group вважає ануляцію тендера в порту "Южний" на реконструкції морського підхідного каналу та внутрішніх водних підходів до глибоководних причалів актом недружелюбності з боку українського уряду стосовно великої європейської промислової компанії.

Про це йдеться у зверненні Групи до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, текст якого мають Українські Новини.

"Нашій Групі стало відомо, що ви доручили міністру інфраструктури України ініціювати процедуру скасування результатів тендера на проведення днопоглиблювальних робіт в акваторії порту "Южний". Ми вважаємо такі дії проявом недружелюбності щодо європейського бізнесу в цілому, нашої компанії, а також цінностей, які, як ми вважали, є спільними для України і Євросоюзу", - наголошено у зверненні компанії.

Фото: ukranews.com

Фото: ukranews.com

У Jan De Nul Group "підкреслюють, що з моменту вибору української дочірньої компанії підрядником днопоглиблювальних робіт у морпорту Jan De Nul Group постійно зазнає суспільних атак, джерело яких незрозуміле.

Серед звинувачень - заяви про те, що український офіс Jan De Nul Group є клоном, і голослівні заяви про зв'язки Групи з певними політичними діячами в Україні. Щоб захиститися від вищевказаних атак, Jan De Nul Group здійснила візит до міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, під час якого Група підтвердила повноваження українського офісу.

"Наша компанія брала участь у тендері на днопоглиблювальні роботи в порту "Южний", суворо дотримуючись усіх вимог законодавства, подавши всі необхідні документи, роз'яснення, підрахунки. Ми вважаємо ануляцію нашої пропозиції безпрецедентним актом недружелюбності українського уряду стосовно однієї з провідних промислових компаній Євросоюзу . Нам доведеться розглянути найсерйозніші юридичні і політичні заходи в разі необґрунтованого скасування результатів тендера", - йдеться у зверненні компанії.

Керівництво Jan De Nul Group також заявило про готовність відвідати Україну й особисто надати Гройсману будь-які необхідні роз'яснення, коментарі або деталі, які могли б повністю усунути всі сумніви щодо української філії компанії.

Нагадаємо, морпорт "Южний" вважає вибір компанії "Ян Де Нул Україна" для реконструкції та днопоглиблення підхідного каналу таким, що відповідає правовим нормам.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив Адміністрації морських портів скасувати тендер на реконструкцію морського підхідного каналу та внутрішніх водних підходів до глибоководних причалів морського торгового порту "Южний" (Одеська область) за старою процедурою і провести новий через систему електронних державних торгів ProZorro.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram