ГоловнаЕкономікаФінанси

Нацбанк спростовує закупівлю послуг таксі за ціною 349,7 гривні за 1 км

"349,7 гривні - це умовна сукупна ціна", - пояснили в НБУ.

Нацбанк спростовує закупівлю послуг таксі за ціною 349,7 гривні за 1 км
Фото: forbes.net.ua

Національний банк спростовує інформацію про проведення закупівлі послуг таксі за ціною 349,7 гривні за 1 км.

"Інформація про те, що Нацбанк закупив послуги таксі за ціною 349,70 гривні/км не відповідає дійсності", - йдеться в повідомленні прес-служби НБУ.

За даними Нацбанку, компанія-переможець торгів на Prozorro запропонувала вартість проїзду по Києву в денний час 6,4 гривні за 1 км, у нічний - 9 гривень за 1 км.

"Розрахунок умовної ціни вказано в комерційній пропозиції переможця торгів компанії "Август Груп" на сайті Prozorro", - наголошують у повідомленні.

Згідно з пропозицією, 40% від ціни - денний тариф вартості проїзду по Києву, який становить 6,4 грн/км; 30% - нічний тариф вартості проїзду по Києву (9 грн/км); 5% - денний тариф вартості проїзду за межами Києва в один бік (7,25 грн/км); 5% - денний тариф вартості проїзду за межами Києва в обидва боки (14,5 грн/км); 5% - нічний тариф вартості проїзду за межами Києва в один бік (9,85 грн/км); 5% - нічний тариф вартості проїзду за межами Києва в обидва боки (19,70 грн/км); 5% - тариф очікувань (3 грн/км); 5% - замовлення мікроавтобуса погодинно (280 грн/год).

НБУ відзначає, що ціна 349,7 гривні/км - це умовна сукупна ціна цих восьми прогнозованих послуг за кілометр.

"Цей показник використовують тільки для оцінки та вибору переможця. Фактична вартість послуг буде визначатися при замовленні, за відповідним тарифом із пропозицією переможця", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко призначив двох членів Ради НБУ за своєю квотою, розблокувавши роботу цього органу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram