ГоловнаЕкономікаФінанси

Ощадбанк вийшов з асоціації, яка написала брошуру проти Гонтаревої

Сугоняка звинуватили в спробі втягнути банківську систему в "хвилю популізму і політичних інсинуацій".

Ощадбанк вийшов з асоціації, яка написала брошуру проти Гонтаревої
Фото: Макс Требухов

Державний Ощадний банк вийшов з Асоціації українських банків, яка разом з нардепом Сергієм Тарутою випустила брошуру "Гонтарева: Загроза економічній безпеці України".

Як ідеться в повідомленні прес-служби банку, він ще в 2012 році припинив активну участь у діяльності АУБ, тому що асоціація перестала виконувати покладені на неї функції зі створення і поліпшення правової основи банківської діяльності.

Рішення остаточно розірвати зв'язок з АУБ було прийнято на засіданні правління 18 жовтня у зв'язку з публічними заявами голови асоціації Олександра Сугоняка, який публічно підтримав вимогу про відставку голови НБУ Валерії Гонтаревої.

"Ми залишаємося послідовними прихильниками професійної дискусії і конструктивного обговорення складних аспектів функціонування банківської системи та напрацювання відповідальних рішень, тому категорично не сприймаємо спроби втягнути банківську систему в чергову хвилю популізму та політичних інсинуацій. Це неприпустимо, оскільки може мати вкрай критичні наслідки для банківської системи та знищити перші досягнення на шляху досягнення стабільності економіки країни", - йдеться в заяві банку.

На сайті АУБ повідомляють про членство в ній 94 українських банків, велика кількість з яких уже не працює.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram