ГоловнаЕкономікаБізнес

Нацрада просить суд позбавити ліцензії провайдера "Тріолан"

Під час проведення двох позапланових перевірок було виявлено систематичні порушення.

Нацрада просить суд позбавити ліцензії провайдера "Тріолан"

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення визнала систематичні порушення законодавства провайдерами програмної послуги ТОВ "Юнікаст Інвест" і ТОВ "КС Плюс", які працюють під брендом "Тріолан", і вирішила звернутися до суду з приводу анулювання їхніх ліцензій.

Про це повідомляють на сайті Нацради.

На підставі скарг громадян було проведено позапланові перевірки зазначених ліцензіатів, під час яких виявлено факти відсутності договорів з абонентами. Компаніям було оголошено попередження, і вони були зобов'язані протягом місяця привести свою діяльність у відповідність до вимог чинного законодавства.

"З метою перевірки виконання рішень регулятора була проведена ще одна позапланова перевірка, яка також виявила відсутність договорів. До ТОВ "Юнікаст Інвест" і "КС Плюс" Нацрада застосувала санкцію "стягнення штрафу". Протягом терміну, відведеного компаніям для оплати штрафу, коштів сплачено не було", - наголошено в повідомленні.

Наступна позапланова перевірка показала чергове порушення вимог закону України "Про телебачення і радіомовлення".

"Спираючись на всі факти, регуляторний орган визнав систематичні порушення законодавства названими провайдерами, оскільки вони надають абонентам можливість перегляду пакетів програм без укладення відповідних угод. Тому Національна рада звернеться до суду з приводу анулювання ліцензій", - зазначають у Нацраді.

Нагадаємо, Нацкомісія з питань регулювання у сфері зв'язку та інформатизації зобов'язала інтернет-провайдерів вказувати мінімальну швидкість.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram